Učešće u Prvom Forumu Digitalnih Inovacijskih Hubova (DIH Forum 2023)
  • 05.06.2023.

Učešće u Prvom Forumu Digitalnih Inovacijskih Hubova (DIH Forum 2023)

Učešće u Prvom Forumu Digitalnih Inovacijskih Hubova (DIH Forum 2023) U subotu 03.06. u prostorijama Obala Meeting Point održan je Digitalni Informacijski Forum – DIH Forum, a na platou Centra Skenderija organizovana je prezentacija bosanskohercegovačkih digitalnih inovacijskih hubova, kao i malih i srednjih preduzeća (MSP). JU „Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ je takođe učestvovao u izložbenom dijelu na kojem je prezentirao neke od svojih projekata, bespilotne letjelice i električni karting koji su izmamili veliko interesovanje posjetilaca među kojima je bilo mnogo djece. Projekt ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini", ima za cilj uspostaviti saradnju između novoosnovanih Digitalnih Inovacijskih Hub-ova, malih i srednjih preduzeća (MSP), industrijskih partnera i međunarodnih organizacija u svrhu pronalaženja efikasnih tehnoloških rješenja za njihovo digitalno poslovanje. Program je uključio panel diskusije sa evropskim i lokalnim predstavnicima DIH-a, industrijske demonstracije i stručne prezentacije o započinjanju digitalizacije za MSP-ove. Uz izuzetne govornike, DIH Forum 2023 je pružio mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava među poduzetnicima. Ovo je idealna prilika za sticanje dragocjenih informacija o najnovijim trendovima i tehnologijama koje će podržati rast i razvoj poslovanja u digitalnom okruženju. Forum su organizovali Fablab Sarajevo i DIH Digital Storm, a podržan je kroz projekat EU4DigtalSME koji finansira Evropska unija i Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.