Održana 35. Generalna skupština Hydrogen Europe Research
  • 11.06.2023.

Održana 35. Generalna skupština Hydrogen Europe Research

U srijedu 7. juna, u Escuela Técnica Superior Ingenieros Industriales, C. de José Gutiérrez Abascal, 2, 28006 Madrid, održana je 35. Generalna skupština Hydrogen Europe Research. Događaj je održan u hibridnom formatu, online i prisustvom članova skupštine. Skupštini je prisustvovalo 118 članova, među kojima i predstavnik CNT-a, i razmatrane su aktivnosti vezano za uključivanje i formiranje novih radnih grupa, pripreme za „Brussels Expo – Week of Hydrogen“ koji će se održati od 20.-24.11.2023., izvještaj izvršnog odbora asocijacije, finansijski izvještaj i budžet za 2023. godinu i druge aktivnosti. S više od 140 članova, koji pokrivaju širok raspon kompetencija i infrastrukture, Hydrogen Europe Research aktivno promoviše naučnu izvrsnost, razvoj intelektualnog vlasništva i prijenos tehnologije u Europi. Hydrogen Europe Research promoviše nove ideje i usmjerava napredak u energetskom ekosistemu koji se temelji na hidrogenu dok podržava industrijski sektor u cilju poboljšanja postojećih tehnologija i postizanja ekonomske održivosti za rješenja temeljena na hidrogenu na tržištu.