Održana promocija knjige "Hemija baruta i pogonskih goriva"
  • 18.06.2023.

Održana promocija knjige "Hemija baruta i pogonskih goriva"

U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u četvrtak 15.06. u 12:00, održana je promocija knjige "Hemija baruta i pogonskih goriva" autora kapetana Namira Halilovića. Pored autora o knjizi su govorili prof.dr. Zahida Ademović kao recenzentica, predstavnik Zajedničkog štaba OS BiH brigadir Ernes Heleg i direktor JU“Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ Ensar Mulaosmanović kao izdavač knjige. Do sada nije objavljena koja obrađuje hemiju pogonskih goriva na lokalnim jezicima BiH, a u zadnjih 40 godina u regiji što joj dodatno daje na težini. U knjizi su predstavljeni hemijski procesi tipičnih energetskih i polimernih materijala i različitih tipova pogonskih goriva kako bi se pružio informativan, generalizovan pristup razumijevanju njihove hemijske prirode. Poznavanje informacija iz knjige će dati dodatnu vrijednost unaprijeđenju kapaciteta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i namjenske industrije u ispitivanju i razvijanju pogonskih goriva i municije.